Ur "Andliga samtal"

Följande budskap kom under en lugn stund: Om Osynliga hjälpare

 

”Det finns människor som går vid din sida som är hjälpare, tänk på det.
Det är inte så att de påkallar din uppmärksamhet hela tiden.
Utan dom finns där bara för att parera när det går illa. Det är deras uppgift.

Respektera deras roll. Och var väldigt observant, de är väldigt diskreta de här människorna.
Det är sällan hjälparna står där framme och skriker, att dom bistår, utan dom som är ivrigast är nog inte dom som är dom riktiga hjälparna utan dom som är ivrigast kan vara falska människor som bara för sitt eget behov behöver synas och få bekräftelse.

Dom riktiga hjälparna finns i bakgrunden och kommer puffa dig, dit i den riktning där det behövs.”

Otillräcklighetskänsla? Det är precis där man har potential att utvecklas...

"Det pågår ett skifte i världen, en transformation till en högre nivå. Ett förhärligande, av en ny typ utav känsla i kroppen, en känsla av samhörighet med den andra sidan, att vi är ett, att vi är gemenskap. Att vi färdas i gemenskap. Ett ”vara” i gemenskap. Den gemenskapen är stor, den är viktig, den är komplett, den är här, den är nu. Den beskriver det som ett barn, som ska utvecklas, som ska lära sig att gå. För det är det som man gör i sitt kroppsliv. Man kommer ner utan färdigheter.

Inom sitt område kanske man känner sig väldigt handikappad. Det är helt i sin ordning. Det är precis inom de områden man ska skapa sin färdighet inom.
Därför kommer en otillräcklighetskänsla bli väldigt stark. Där man är, ska man utvecklas. Därför är man barn, pånyttfödd inom det område.
Man har en enorm kapacitet på andra områden men livet är valt utifrån det område där du är grön. Där du ska bli mer fullkomnad."

Om jordelivet

"Det är ingen tillfällighet att du är där du är, tro inte det, det är ingen tillfällighet, det är inte din förskyllan heller. Tänk aldrig så. Tänk att det är din gåva. Din gåva för att växa framåt.

Din gåva för att själen hela tiden ska förädlas och förkroppsligas och få mera kropp och få mera substans.
Den har en väldigt lång livsväg att gå. Då måste man ändå ta tillvara dess liv och dess framtid."


Utdrag från ett samtal med andevärlden.

Om kraftplatser

Ur bokens efterord: "Det finns platser som kan upplevas ha mer energi än andra och när man besöker dem kan man ibland förnimma en stark känsla av andlig närvaro eller kanske bara en förhöjd livskänsla. De kan kallas kraftplatser, energikällor eller så kan de benämnas heliga ställen.

En bok som behandlar ämnet ingående är "Heligt landskap" av författarna Jörgen I Eriksson och Jonas Unger. Där finns en del tips om platser som har en väldigt speciell energi.

För mig är det ställen som jag gärna återkommer till för att få en stund av själslig rening eller påfyllning av ren livsenergi. De underlättar ofta en kontakt med det inre och därmed också en närhet till den andliga världen. Så även om man har hittat sin kontaktväg till den andliga dimensionen som omger oss så är dessa kraftkällor ändå värdefulla för att förstärka en andlighet.

Besök gärna dessa kraftplatser, upptäck vad som händer inom dig, fyll på ditt inre med den styrka och det förhöjda energiflödet från vår jord som verkar finnas där. Dela också gärna med dig av din omsorg för platsen, på det sätt som du själv finner lämpligt.

Jag tror att dessa ställen ska vårdas och utvecklas. Som tiderna är nu, så finns ett stort behov hos människan av att få tröst och att få känna en tillit till det som komma skall. Den trösten och den läkningen upplever jag själv finns att få både i naturen och på dessa kraftplatser."