#7 Kända personer och andevärlden: Richard Brixel

Richard Brixel, född 1943 i Stockholm, var en svensk skulptör som var mer känd internationellt än i sitt eget hemland. SVT har publicerat ett väldigt fint porträtt om denne konstnär:
www.svtplay.se/video/17019954/skulptoren-brixel

Cirka 15 minuter in den vackra dokumentären berättar Richard mycket personligt om en annan dimension. och hans relation till den:

"Jag skulle säga att jag, och många med mig, är redskap för nånting vi inte känner till. För min egen del känner jag mig defintivt som ett redskap, bara som ett verktyg, för något annat, som jag inte vet vad det är. Och inte heller är, äh, jag bryr mig inte heller vad det är. Jag tänker inte ge mig in på någon diskussion om det är Gud eller änglar eller nåt liknande utan bara konstatera att det är nånting utanför mig som gör mig till redskap.
//
- Ja, jag har sett saker och ting på andra sidan. I mitt liv helt enkelt. Det har jag själv upplevt. Och jag känner mig väldigt trygg i att, bortsett ifrån att det kanske gör lite ont eller sånt,  att det är nånting som händer. Exakt vad som händer är väldigt svår att avgöra. Men har du vart där, då längtar du nästan dit igen. Det är det som är det värsta.
- Så du har varit där
- Ja, det har hänt i mitt liv. Jag har varit utsatt för olika saker. Kanske inte är så jätteroligt. Sen är det mycket som har hänt i mitt liv som jag har, där makter helt enkelt har räddat mig. Jag snubblade i båthuset och låg långt under vattenytan, det var i december, med nollgradigt vatten och då helt plötsligt var det bara nånting som tog tag i mig och lyfte upp mig. Ganska bra,
- Men det var ingen där?
- Nej, det var ingen där.  Är det en skyddängel, är det nån annan? Du behöver inte veta exakt vad  som gör det. Och det hänt har hänt ett antal gånger. Det är mycket, mycket märkliga saker och det är bara att inse att det finns något annat. Jag har försvunnit ur medvetandet, därför att någon har gjort åverkan på mig. Och då har det också uppenbarat sig saker.
Det gör att man vill leva för det är så mycket jag vill göra. Men jag inser att det något väldigt, väldigt angenämt när det här livet har passerat, En fortsättning som är väldigt svår att redogöra för. Men som finns där."
//

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln