Skogsbad - naturvistelse på japanskt sätt

SvD 18 juni har fin artikel med rubriken "Skogsbad - sinnesnärvaro i skogen läker stressade själar". Den handlar om en nygammal företeelse med guidade naturvistelser med syfte att läka hela människan, inifrån, med hjälp av medveten närvaro i naturen.

Att vi lockas till skogen för att stilla våra själar och ladda både frid och energi är inget nytt, och vardagsmat för många naturintresserade i landet, men att få hjälp att gå ner i varv av erfarna psykologer som verkar som "natur- och skogsterapi-guider" är något helt nytt vad jag vet. I artikeln sker det i Nackareservatet utanför Stockholm.

Artikeln skriver vidare att "har vi haft upprepade positiva upplevelser i naturen kan en viss plats fungera som ett slags betingning och när man återvänder dit dras dessa upplevelser igång mer eller mindre automatiskt".

Allt det här anknyter väl till det jag tidigare bloggat om, som Natur-andlighet, vikten av sina egna heliga ställen och Quiet gardens movement i boken om Klosterträdgårdar, mm. Alla former att hitta till en stillhet är välkomna! Vi behöver många "vägskyltar" på den autobahn vi dagligen färdas på, som visar var alla avfarterna finns och var vi kan landa i ett lugn.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln