Rädsla - en nyckel till utveckling

En liten kort, kärnfull text från andevärlden:

Rädslan för sig själv möter en, i varje stråk av utveckling.

Det är lika mycket ett hinder till vardags som det är nyckeln till nästa fas. Man ska inte uppmuntra rädslor.


Det kanske är till och med så att man kan använda känslan och upplevelsen av viss typ av rädsla som en indikator att man är utanför sin comfort zon och det då finns möjlighet till utveckling och växt.
Paul Moxnes, norsk professor i organisationspsykologi, talar om Positiv ångest: "Ångest är energi som - om förhållandena läggs till rätta - kan användas som en konstruktiv kraft". Han lyfter fram och betonar den positiva ångesten, som man hittar både hos invididerna själva som inom hela organisationer.
Jag tycker speciellt om orden "om förhållanden läggs till rätta" för det betyder att det behöver finnas ett moment av medveten styrning för att managera en själv till en utveckling och tillväxt. Intressant, tänker jag.
Länk till Paul Moxnes: https://www.linkedin.com/in/paul-moxnes-3b005017/

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln