Det icke-verbala kommunikationssättet

Ur ett samtal med andevärlden:
- Det finns en dimension i kunskap som är det icke-verbala kommunikationssättet. Lär dig upptäcka det. Det kommer inte att gå att översätta till ord. Var bara nöjd med det. Det icke-verbala kommunikationssättet. Försök inte förstå. Låt det bara ske.

I allt lärande finns denna dimension, ett lärande som blir en omedveten, integrerad kunskap eller vetskap i kroppen. Det finns inte bara i kontakten med andevärlden även om den märks där väldigt tydligt. I ett samtal så kom ovan strof, och blev som en påminnelse att detta att "försöka förstå" ibland är en begränsning i att ta till sig ett nytt lärande. 

Omedveten, integrerad kunskap kan förklaras så här: 
"Vi lär oss utifrån teorier och egna erfarenheter  - vi övar, får feedback, reflekterar och finjusterar. Efter ett tag blir kunskapen/färdigheten en naturlig del av oss och vi glömmer bort att vi kan det. Om någon frågar mig vilken fot jag trycker ner kopplingen med när jag kör bil, kan jag inte svara direkt utan måste prova vilken fot det är. Den kunskapen har med tiden blivit en omedveten integrerad kunskap. "
 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln