Om vikten att hitta sitt eget uttryck

Vid ett besök i Vattumannens bokhandel i Stockholm, där man säljer allt inom andlighet vare sig det är böcker, kroppsvård, mm och ordnar författarträffar, kurser och så vidare, så hörde jag en person uttrycka att ganska många gäster hoovrar runt bland hyllorna och söker och söker och vet inte alls vad de ska ha. De bara känner de behöver "något".
Rätt eller fel i utsagan om gästerna så kom jag ändå att tänka på de orden efter att jag det här samtalet med våra rådgivare på andra sidan:

-         Många känner en ledsnad för att man inte förmår uttrycka exakt det dom vill ha. Deras inre längtan är så begränsad. Många förstår inte hur, vilket språk man ska använda, för att uttrycka sin inre längtan. Det är nog en utan de svåraste utmaningarna idag. Att både hitta språket och sedan förstå vad det är som driver den inre längtan. Vad är det man letar efter. Vad är den inre längtan. Kan en inre längtan innehålla både yttre komponenter eller bara inre komponenter? Det är en utav de frågor man får ställa sig. Vad innehåller den inre längtan. Det kommer vi inte svara på. Det är för er att upptäcka och att bli förvånad över de enkla svaren som finns att få.
 
-         Den inre längtan skapar dig, gör dig till den du är. De är inte bara som Martin Buber säger (filosof, egen anm) att man ”blir till” i mötet med ”den andra”. Det finns ett möte med sitt inre. Där blir du också till. Det finns en balans mellan din inre längtan och ditt ”vara” i världen. Det är en dialog det också. Det är lika mycket ett möte det också. Det finns en stor komplex kontrast i de här polerna. Den inre längtan och det yttre görat, det yttre varat. Inget konstigt, det behöver inte krånglas till på något sätt, det bara är. Det intressanta är den resa som man kan göra. Det intressanta är inte att komma fram utan det är att hitta, hitta till sitt eget, uttryck. Uttrycket är svårast. Det är inte att känna saker utan det är hitta till uttrycket. Vilket uttryck, hur ska jag uttrycka, vad ska jag uttrycka. När kan jag uttrycka det. Behöver jag kommunicera med andra människor det jag uttrycker eller kan jag bara göra det för mig själv? Det finns många frågor där.


- Slut -

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln