Natur-andlighet på Uppsala Högar

Idag hölls en fin ceremoni på Uppsala Högar för att främja en attitydförändring i vårt samhälle: för en ökad respekt för utövare av natur-andlighet och för att bevara etablerade andliga platser i naturen, tillgängliga för alla dem som önskar utöva sin andlighet där. Syftet var också att visa upp den natur-andlighet som utövas istället för att gömma undan den eller att var och en smyger med den för sig själva. Det är så många som känner kraften i naturen och som har behov av att komma till speciella platser - för att ladda energi, frid och livsglädje. Människor har i många hundra år samlats för att utöva en enkel och naturnära andlighet på speciella platser i Sverige och det är viktigt att de platserna fortsätter att användas. Och att vi värnar om tillgängligheten till dessa vackra platser så att fler kan komma dit och odla sin egen andlighet.

Förutom ceremonin med sång, trummor och eld hölls en lång och långsam vandring under tystnad, över alla högar, till en vacker meditationsplats som uppförts i en skogsglänta, vidare runt Tunåsen och tillbaka till de vackra högarna.
Det kändes fint att både få vara med sig själv och i sig själv, men också att få dela tystnaden och närheten till naturen med de andra. Man behöver både och, både enskildheten och gemenskapen.  

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln