Mental trygghet är viktig för utveckling

Ett samtal med andevärlden som kom att handla om tolerans och acceptans om våra olika utgångslägen:

Det finns idag i världen ett behov av konsolidering av kunskap, känslor, kärlek, kontrakt mellan människor. Att dom som känner att dom hittat varandra sluter sig, och bildar förbund, att verka för det goda och verka för förnyelse, och verka för att vi tillsammans går till en ny nivå av medvetande, kunskap, förståelse, insikt, visdom, i naturen idag.

Visst finns det frågor som inte kan adresseras öppet i samhället. Utan kommer väcka onda motkrafter när dom exponeras. Det är viktigt att de får sippra fram ändå men var beredd på att det kommer möta starka kritiker för folk som vill värna om befintliga strukturen. Den mentala karta som skapat deras trygghet, deras struktur, deras grund, hittills idag.

Man ska respektera människors behov av form, av konstruktioner för deras mentala trygghet. De konstruktionerna måhända vara inte alltid det som leder fram till en utveckling. Men det ger dom en stabilitet i deras tillvaro vilket är mycket viktigt, för att måhända mogna i sitt behov av att längre fram kliva ett steg till. Kanske när kriser eller vändpunkter, vägskäl inträffar så finns då en trygghet att lämna för att utforska en ny nivå. Så tryggheter är goda, och ska bevaras men inte innesluta människor utan tvärtom uppmana till ett vidare utforskande för att söka sig lite nya kläder, lite nya vyer, lite nya perspektiv i den värld som vi har idag.

Det är en svår väg att gå att söka visdom ifrån ovan, den är inte lätt och kräver sina resurser. Den kräver mod, den kräver insikter, den kräver en grundstablitet i psyket som alla kanske inte har. Där må vi vara klara med att det är viktigt för dom som inte alltid kan nå en öppenhet, att dom för att bevara sin grundstruktur och inte nedlåtande behandlas för det. Utan vi är olika på vår skala i att färdas. Vi är olika som själar och individer. Vi kommer inte komma från samma plats, till samma plats, i vår resa i världen.

Låt oss tillåta att en rörelse finns inom varje människa men från olika platser, till olika platser. Kan man ha denna öppenhet mellan individer så skapar det i sig en grundtrygghet i att oavsett var vi är så får vi kommunicera kring våra utmaningar om våra rörelser men vi behöver inte tilltvinga människor vare sig en grundposition som är gemensam eller ett mål som är gemensamt. 

Etiketter: tolerans andevärld

Senaste inläggen

Arkiv

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln